Linser er den perfekte fødevare, fordi de er nemme at tilberede og super sunde! De indeholder masser af proteiner, fibre, B-vitaminer, mineraler og næsten ingen fedt. Spiser man én portion af denne linsesuppe med spinat får man dækket cirka 70 % af sit proteinbehov og 80 %* af sit jernbehov på en dag, og man får desuden en god portion magnesium, fosfor, zink og kobber. Med andre ord er man rigtig godt dækket ind, hvis man spiser linser og andre bælgfrugter jævnligt. Suppen er hurtigt at lave, og den smager super godt.

(*Udregnet ved hjælp af nutritiondata.com)

Til 4 personer

Ingredienser:

  • 500 g røde linser, skyllet før brug
  • 1 pose frisk spinat (250 g)
  • 1 dåse kokosmælk (400 ml)
  • 2 løg
  • 3-4 fed hvidløg, pressede
  • 1 grøntsagsbouillonterning
  • 2 tsk. karry
  • 2 tsk. spidskommen
  • 2 tsk. koriander
  • 2 tsk. salt
  • evt. chili
  • 1,5 liter vand

Fremgangsmåde:

Hak løgene og put dem i en gryde. Steg løgene i lidt vand eller olie sammen med hvidløg, bouillon, karry, spidskommen, koriander og evtuelt chili. Løg og krydderier steges i nogle minutter, og derefter tilsættes linser, kokosmælk, salt og vand.
Spinatbladene skylles og hakkes, og efter suppen har kogt i cirka 10 minutter, tilsættes de. Suppen koges yderligere et par minutter og smages til med salt og chili.

Servér eksempelvis suppen med ris, nudler eller brød.

Ingredienser til vegansk linsesuppe
 

Mia Sommer

Blog: www.miasommer.dk
Instagram: @miasommervegan
Kogebøger: Vegansk velvære og Veganske fristelser