Rasmus Palsgård

Rasmus Palsgård 29 år og bor med sin kæreste og datter i København. Han skriver om mad for diverse medier og på feinschmeckeren.dk. I 2016 nåede han finalen i MasterChef på tv3. Han kan følges på instagram på @feinschmeckeren

Siden Noma slog dørene op i København i 2003 og satte gang i en ny nordisk madbølge, har den danske madkultur ændret sig gevaldigt. Fra at have været en lidt undseelig størrelse, fylder dansk gastronomi i dag godt på den internationale scene. Historien er blevet fortalt utallige gange, men den er vigtig for at forstå, hvordan danskernes forhold til mad har udviklet sig i de seneste år. Mad og gastronomi har efterhånden fået så prominent en plads i det danske sind, at mange vælger deres rejsedestinationer ud fra, hvilken slags mad de har lyst til at opleve. En af dem er journalisten Rasmus Palsgård, som skriver om mad til forskellige magasiner og aviser. ”Jeg har eksempelvis lige været i Skåne kun for at spise hos en af Sveriges bedste kokke, Daniel Berlin. Vi tog derop og overnattede på et vandrehjem i den lille landsby, hvor restauranten ligger. Det er mit indtryk, at flere og flere tager på den slags ture,” siger han.

Maden som omdrejningspunkt

Søger man på ’gourmetophold’, vil man da også se, at mange danske og udenlandske kroer, hoteller og spisesteder er begyndt at tilbyde disse gourmetophold, hvor man med én eller flere overnatninger får en kombineret afslapnings- og madweekend. ”Der har jo været kroer i mange år, men hvor man tidligere har satset mere på beskeden husmandskost, dukker der nu flere og flere steder op, som tilbyder gourmetmiddage med mulighed for overnatning,” siger Rasmus Palsgård. Han har selv været på en del gourmetophold med sin kæreste og beskriver turene som ret anderledes end almindelige restaurantbesøg.

 

”Hvis man tager på restaurant på en onsdag, har man lige været på arbejde, hverdagstankerne flyver, og man når måske ikke helt at lande,” siger han. ”Men på et gourmetophold tjekker man ind og får måske en kop kaffe og noget sødt. Man kommer ind i atmosfæren og skal ikke bekymre sig om noget. Det er jo den tilstand, vi stræber efter. Vi har så sindssygt travlt med job og mobiltelefoner, så vi sætter rigtig meget pris på, når vi bare kan nyde noget og give det vores fulde opmærksomhed.” I øjeblikket bliver det ikke til mange gourmetophold for Rasmus Palsgård, der for nylig er blevet far, men han agter at tage på mange flere ture. ”En tur på restaurant er et hurtigt afbræk fra hverdagen, men gourmetopholdet er en forlængelse af den ’getawayfølelse’. Oplevelsen sætter sig fast i kroppen,” siger han.