OPSKRIFT 1: Panko-panerede østers med kørvelmayonnaise

Til 4 personer

  • 200 g panko-rasp (asiatisk rasp, der er grovere end den hjemlige slags)
  • Lidt mel
  • 2 æg
  • Revet skal af 1 ubehandlet citron
  • Salt og peber
  • 16 østers
  • 1 dl raspolie
  • 2 spsk. smør
  1. Bland pankorasp med fintrevet citronskal, salt og peber.
  2. Åbn østersene. Gem evt. bundskallen til servering.
  3. Vend dine østers i lidt mel, så æg og derefter raspblandingen. Steg dem gyldne i en blanding af rapsolie og smør (Du kan også fritere dem). Læg dine østers et par minutter på nogle stykker køkkenrulle. før du anretter.

Kørvelmayonnaise

  • 2 pasteuriserende æggeblommer
  • 5 dl vindruekerneolie
  • 1 tsk. sennep
  • 3-4 tsk. sherryvinaigre
  • 1 tsk. citronsaft
  • 1/2 tsk. salt og lidt peber.
  • Masser af kørvel

Tag æggeblommerne ud af køleskabet i god tid, så de har samme temperatur som olien. Blend vindruekerne sammen med din kørvel. Kom æggeblommer, sennep, eddike og krydderier i en skål og pisk grundigt. Tilsæt kørvelolie lidt efter lidt, mens du pisker. Bliv ved med at piske til du når den rette konsistens og mayonnaisen ikke glider af piskerisen. Smag til med salt, peber og citron til sidst.

OPSKRIFT 2: Østers Ceviche

Ceviche er en metode, hvor man bruger syren i citrusfrugternes saft til at tilberede råvarer som fisk og skaldyr.

4 personer

  • 16 stk. rå østers
  • Saften fra 8 citroner
  • Saften fra 8 lime
  • 3 stk. rød peber
  • 10 finthakkede cherrytomater
  • 1 rødløg
  • Frisk koriander
  • salt, peber og sukker efter smag

Hak løg, tomater, peberfrugt og koriander fint. Tilsæt saften fra citrusfrugterne og lad dine østers marinere i lagen i 15 minutter, før du serverer.