Det er kun fantasien, der sætter grænser for, hvilken slags fyld man kan putte i butterdej. Disse er med svampe, grønkål og linser, og de smager skønt. De er fyldige og mætter godt. Servér dem eksempelvis med sovs og kartofler eller en frisk salat.

8 styk/4 personer

Ingredienser

  • 500 g champignoner
  • 200 g grønkål, hakket og frossen (eller spinat)
  • 100 g tørrede grønne linser (eller 1 dåse)
  • 1 stort løg
  • 1 bundt dild (eller persille)
  • 100 g rasp
  • 3 fed hvidløg
  • 3 spsk. sojasovs
  • 1 tsk. salt
  • ½ tsk. chilipulver
  • To pakker butterdej

Fremgangsmåde

  1. Hvis du bruger tørrede linser, så skyl dem og kog dem i cirka 25 minutter. Hvis du bruger linser på dåse, skal du blot hælde vandet fra dem.
  2. Skær champignonerne i grove tern. Hak løget fint og pres hvidløgene. Put det på en pande og steg det i sojasovs ved høj varme i fem minutters tid.
  3. Når champignonerne er bløde og har afgivet væske, tilsæt så den frosne grønkål og steg videre, indtil grønkålen er tøet op. Hæld derefter overskydende væske fra og hæld ingredienserne i en skål. Tilsæt de kogte linser, hakket dild, rasp, salt og chili.
  4. Bland farsen rigtig godt og tilsæt eventuelt mere salt og chili.
  5. Rul butterdejen ud og skær den i fire lige store stykker. Put en klump fars i den ene ende af hvert stykke, og luk derefter den anden ende af butterdejen henover. Pres kanterne sammen med en gaffel, så butterdejen ikke går op under bagningen. Gentag med næste pakke butterdej, så der i alt er 8 butterdejspakker. (Se billederne).
  6. Bag butterdejspakkerne i almindelig ovn ved 220 grader i 14-15 minutter.

Tip

Butterdejspakkerne kan laves på forhånd og fryses ned. Hvis du gør det, vil jeg anbefale at bage dem i lidt kortere tid (f.eks. 10 minutter), så du undgår, at de bliver for mørke, når de genopvarmes. Lad dem tø op i køleskabet og genopvarm dem ved 200 grader almindelig ovn i cirka 15 minutter.