Linser er super sunde, og de indeholder masser af proteiner, mineraler og kostfibre. Linser og andre bælgfrugter er dyrevenlige og miljøvenlige alternativer til kød, og de kan bruges på mange forskellige måder, så hvis du endnu ikke har stiftet bekendtskab med bælgfrugter, er det bare om at komme i gang. Denne ret er hurtig at lave, og der er en god chance for, at den også vil være et hit hos børnene.     

Til 4 personer

Ingredienser:

150 g røde linser
1 stort løg
1 peberfrugt
2 terninger grøntsagsbouillon
3 fed hvidløg, pressede
1 dåse hakkede tomater
1 dåse tomatkoncentrat (140 g)
1 dåse kokosmælk (400 ml)
1 spsk. citronsaft
1 tsk. sukker
½ tsk. chilipulver
½ tsk. stødt spidskommen
Evt. 1/4 tsk. røget paprika
En stor håndfuld frisk basilikum, hakket
(eller 2 tsk. tørret basilikum)

125 gram pasta per person

(Læs fremstillingsmåden under billedet)

Tomatsauce til vegansk pastaret


FOTO: Mia Sommer


Fremgangsmåde:

  • Skyl de røde linser. Hak løg og peberfrugt. Hæld alle ingredienserne i en gryde, undtagen frisk basilikum, og lad sovsen koge i cirka 25 minutter, til linserne er bløde. Rør i gryden undervejs. (Normalt skal røde linser kun koge i 10 minutter, men det tager længere tid i tomatsovs). Basilikum koger med de sidste 5-10 minutter. Smag til med salt og peber.
  • Kog pastaen efter anvisning på pakken og servér med linsesovs og friske basilikumblade.
  • Tip: Linsesovsen kan fryses og smager også godt sammen med kartoffelmos eller ris.

Mia Sommer

Blog: www.miasommer.dk
Instagram: @miasommervegan
Kogebøger: Vegansk velvære og Veganske fristelser