Grill om vinteren fungerer nemlig glimrende, og så har vi en undskyldning for at stå og nyde en iskold øl, mens grillen starter. Det er nemlig sådan, at det er uhyre vigtigt, at der holdes øje med grillen konstant, også selv om det måske tager 30-40 minutter, før kullene er klar. Alligevel skal og må der holdes et konstant øje på grillen, og du må ikke flytte dig overhovedet. På en god dag betyder det faktisk, at der kan nås 3-4 øl imens. Denne ret fungerer virkelig godt om vinteren, fordi den er fyldt med lækre ingredienser, som gør enhver med en lille vinterdepression glad. Pestoen er med til at give god smag til kødet, tomatsaucen får fuglene til at synge, og så fungerer briocheboller jo bare perfekt til denne ret. Vi har valgt at lave denne ret mellem jul og nytår, da de fleste er blevet lidt trætte af det med julemad og så er det bare lækkert med noget afveksling.

God fornøjelse.

Ingredienser: Pesto

  • Pesto
  • 1 bundt basilikum
  • Et stykke parmesanost – svarende til 2-3 spsk revet ost
  • 1-2 fed hvidløg efter størrelse
  • 3-4 spsk. pinjekerner
  • 2-3 deciliter olivenolie (maksimalt)
  • Saften af optil en ½ citron
  • Peber og evt. salt

Ingredienser: Meatloaf

  • 600 gram økologisk hakket oksekød
  • Salt og peber
  • 2 stykker bøffel mozzarella

Ingredienser

  • Broichebrød
  • 350gr mel
  • 3 æg (+1 til pensling)
  • 2 spsk lunken vand
  • 4 spsk lunken mælk
  • 1 tsk salt
  • 25 gr gær
  • 250gr smør
  • 35gr sukker
  • Lidt kardemomme

Ingredienser: Tomatsauce

  • 2 dåser cherry tomater
  • 1 stort løg skåret midt over - her 2 små
  • 70 g smør - kommer der lidt mere i, skader det ikke
  • Salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde: Pesto

  1. Alle ingredienser – men kun halvdelen af olien og citronsaften – kommes i en blender eller en foodprocessor. Kør med blenderen og tilsæt olien, indtil konsistensen er, som du kan lide den.
  2. Smag til med citronsaft og peber og evt. lidt havsalt – men pas på. Parmesanost er ret salt, så der skal ikke salt i fra begyndelsen.
  3. Hvidløgssmag i pesto er en smagssag. Den bør være markant, men nogle kan lide det kraftigere end andre. Pesto er en sauce, hvor det gælder om at finde sin egen favoritblanding.

Fremgangsmåde: Mealoaf

  1. Bland 1,5 dl af din pesto i kødet og rør det godt sammen.
  2. Giv det en lille smule salt og peber - husk på, at pestoen er salt i forvejen
  3. Form det til et brød.
  4. Tænd din grill op med ca. 30 stykker kul og klargør dem til indirekte varme.
  5. Åben en øl imens og hyg dig 5 minutter imens grillen starter. Nu skal du i gang med brioche bollerne.

Fremgangsmåde: Broicheboller

  1. Rør gæren ud i vand og mælk.
  2. Tilsæt æg, salt, sukker og kardemomme og rør det ud.
  3. Herefter tilsættes mel under omrøring, til du har en sammenhængende dej.
  4. Tilsæt smør lidt ad gangen til dejen er glat.
  5. Lad dejen hæve i ca. 2 timer og stil den så på køl i yderligere 2 timer.
  6. Tag dejen ud og del den i 6-8 portioner og form dejen til boller.
  7. Lad bollerne efterhæve i 2-3 timer, til de er hævet til dobbelt størrelse.
  8. Pensl bollerne med et pisket æg og bag i ovnen ved 175 grader i ca. 20 minutter.
  9. Nu passer det lige med, at du kan lave tomatsaucen! Måske er det på tiden med en ny øl?

Fremgangsmåde: Tomatsauce

  1. Put ingredienserne i en gryde og lad saucen simre i min. 45 min. (I følge den originale opskrift tages løget op, men jeg giver altså det hele en tur med Bamix'en)

Om Gastromand

Gastromand er mad og drikke – for mænd, af mænd! De sætter en ære i at levere opskrifter, nyheder og anmeldelser i et sprog som gør, at du altid vil kunne forstå, hvad de siger og ikke mindst mener.

www.gastromand.dk