Danmarksmester i grill Morten Boros elsker at grille med kul, men han kan ikke undvære sin lynhurtige gasgrill. Med grillsæsonen følger også den evindelige debat; kul- eller gasgrill. Nogen sværger til den gammeldags facon, mens andre foretrækker muligheden for hurtig optænding med gas. Morten Boros vandt DM i Grill 2013, og han har et ben solidt plantet i hver lejr. Jeg elsker at grille med kul, men nogen dage kommer man sent hjem fra arbejde, og så er gasgrillen bare meget lettere. Jeg kunne ikke undvære nogen af dem, siger han.

Vælg grill efter behov

Et af de mest almindelige argumenter for at vælge den traditionelle grill er, at kødet får en bedre smag. Det afviser Morten Boros dog. Rigtig mange bruger briketter i grillen, og de er jo altså helt og aldeles smagsneutrale. Så det er lidt noget pjat, når folk foretrækker dem fremfor gasgrillen, fordi det skulle give en bedre smag. Selv har Morten Boros en grill til enhver lejlighed - i alt ni forskellige griller. Skal man ud 'kun' at investere i én grill, er det vigtigste, at man kender sine behov. Gasgrillen er fleksibel. Den tænder op på få minutter, og man kan nøjes med at varme halvdelen af grillen op. Men hvis man har tiden og tålmodigheden, er en kulgrill jo fantastisk, slutter han.