Vi danskere drikker i gennemsnit 5,7 kopper kaffe per husstand om dagen. Derfor er komfort og nemhed ret afgørende, når vi skal ud og investere i en ny kaffemaskine. Det har gjort, at flere danskere køber en espressomaskine, hvor man bruger en forudbestemt mængde kaffe per kop i form af en kapsel. Men det er en dyr løsning, der giver mindre fleksibilitet og dårligere smag, konstaterer espresso-ekspert Morten Melballe. "Vi har lavet en meget simpel beregning, der viser, at en gennemsnitsdansker bruger cirka 17.000 kroner mere alene på kaffen med en kapsel-espressomaskine end med en fuldautomatisk espressomaskine på fire år", siger Morten Melballe, medejer af Rigtigkaffe.dk, der specialisere sig i at sælge kaffe- og fuldautomatiske espressomaskiner.

Du kan se beregningen her: http://www.rigtigkaffe.dk/blog/70-kapselmaskiner-vs-fuldautomatiske-espressomaskiner

Bedre kaffe til færre penge

Selvom prisen på en kapsel-espressomaskine er en del billigere, så er prisen på kapslerne meget dyrere end en pose med kaffebønner, som man bruger i en fuldautomatisk espressomaskine. "Selvom en fuldautomatisk maskine koster mere, så giver det hurtigt mening, da kaffen er meget billigere og har tjent sig ind efter et år. Derudover er smagen også betydeligt bedre, når ens kaffe er brygget på friskkværnet bønner, der kværnes af maskinen selv", siger Morten Melballe. En fuldautomatisk kaffemaskine kommer samtidig med en række muligheder for valg af kaffe. "De fuldautomatiske espressomaskiner har en indbygget steamer, der hiver mælk ind og skummer det. En fuldautomatisk kan lave en macchiato, cappuccino og café latte. Nogle nye maskiner har også en chokoladefunktion, der laver varm chokolade til børnene", siger Morten Melballe.

Vedligehold dit kaffeudstyr

Man skal dog være opmærksom på, at man skal afkalke en fuldautomatisk maskine med det rigtige middel. "Man kan ikke bare bruge eddikesyre til rengøringen, derfor anbefaler vi altid vores kunder at investere i et det rigtige rengøringsmiddel. Det koster ikke specielt meget og det drejer sig kun om en gang i kvartalet. På den måde kan maskinen holde i mange år", siger Morten Melballe.