PROFIL

  • Eddy René van Bragt er uddannet kok og køkkenchef hos Kokkenes Køkken.
  • I 2009 vandt han DM i grill. I fire år var han anfører på det Danske Grill Landshold.
  • I 2012 grundlagde han holdet Mad Chefs BBQ.
  • Med ham som kaptajn blev det samlede DM i Grill hentet hjem i 2014.
  • Han er ejer af 32 grills – kun to kører på gas.

”Flammerne fra briketter giver noget ganske specielt. Det er som at skrue tiden tilbage til dengang mad blev lavet på bål,” siger Eddy René van Bragt, kok og kaptajn på grillholdet Mad Chefs BBQ. Og nu er der efter hans mening absolut ingen undskyldning i børnefamilierne for ikke at grille i hverdagen, selv om man måske er kommet halvsent hjem fra arbejde med trætte og sultne unger.

Ild på under 10 minutter

”Tidligere tog det en krig at tænde op i kulgrillen. I dag kan man ved hjælp af en briket-booster få ild i briketter på otte til ti minutter. Starteren er en platform, drevet af strøm i form af enten batterier eller ledning, som briketboosteren skal placeres på. Er kartoflerne kogt dagen før til en god kartoffelsalat eller kødet marineret, kan der være et super måltid parat på ultrakort tid.”

Lighter og optændingsblokke

Briket-boosteren findes i tre-fire varianter. Prislejet ligger mellem 300 og 900 kr. ”Med modellen på batterier skal man bare huske en lighter og optændingsblokke. De remedier behøver man ikke, når starteren kører på ledning. Den blæser, laver varme og tænder selv briketterne.” Derudover skal man være opmærksom på, om ens grillstarter-rør passer til den hurtigstarter man køber. Ikke alle er universale.

Tidligere tog det en krig at tænde op i kulgrillen. I dag kan man ved hjælp af en briket-booster få ild i briketter på otte til ti minutter.

Smag fra hele verden

Og hvad skal der så smides på grillen? ”Jeg elsker de ukurante stykker kød som lamme- og svineskank eller spidsbryst, tilberedt længe og under lavere varme samt at lege med smag fra hele verden i form af krydderier og teknikker.”