Hvis du skal forkæle dine venner, hvad gør du så? Inviterer du dem ud på restaurant, eller står du selv og arbejder i køkkenet hele dagen? Selvom Emil Thorup er typen, der godt kan lide at lave mad, så bruger han ofte konceptet private dining, når han vil have en særlig aften med vennerne, eller når der er en højtid, som skal fejres. Det giver ham nemlig et helt andet rum til at være vært, fortæller han. "Den ultimative luksus er at bringe restaurantoplevelsen hjem til egne rammer. Det er niveauet over at tage vennerne ud at spise, for man får lov til at agere vært på en anden måde, end når du går ud på restaurant. Du har din egen kok og dine egne rammer, og du skal ikke konkurrere med andre gæster om kokkens opmærksomhed. Det giver et enormt overskud til at være vært," siger Emil Thorup, der har benyttet sig af private dining-konceptet flere gange.

Læn dig tilbage og fejr livet

Emil Thorup bruger private dining i mange slags sammenhænge og ikke kun ved højtider. ”Jeg kan godt lide at samle mine bedste venner og fejre livet. Det er nemt. Man går bare inde på hjemmesiden og vælger den menu, man gerne vil have, dato og antal personer. Du skal ikke tænke på at skulle ud at handle og slave i køkkenet selv,” siger Emil Thorup. I stedet for at gå ud at spise ti venner, hvor regningen hurtigt løber op i 5.000 kr., så kan man gøre det samme i private rammer og få en fantastisk oplevelse for relativt få penge, forklarer Emil Thorup. ”Jeg er også typen, der godt kan lide at drikke min egen vin og mine egne drinks, og det giver private dining også muligheden for.”

(Artiklen fortsætter under billedet)

Mad ved private dining

Kokkekunst af høj kvalitet

Når du vælger private dining, kan du vælge mellem menuer af forskellige koncepter og til varierende priser. Emil Thorup har kun haft positive oplevelser med private dining. "Man skal se det som, at man har en restaurant i sit eget hjem. Ligesom kokken på restauranten har faglig stolthed og ikke kunne finde på at slække på kvaliteten, så kan de heller ikke her. Desuden er det ofte kokke fra restauranter, man kender, der kommer og laver maden. Jeg er i hvert fald ikke blevet skuffet indtil videre. Og vennerne – ja, de har taget i mod det med kyshånd,” siger Emil Thorup og griner.