Det er dog ikke ligegyldigt, hvilken røgalarm du vælger, for ikke alle typer er lige gode, og i værste fald ender du med en falsk tryghed. Energistyrelsen tester og godkender røgalarmer ud fra en række standarder og regler, og det er altid en god idé at tjekke, om dit valg er en godkendt type. En række røgalarmer er decideret forbudte at sælge på det danske marked, men flere er også valgt til ’Bedst i Test’ af Forbrugerrådet Tænk.

Godkendte modeller

Blandt de godkendte og/eller anbefalede modeller af Forbrugerrådet Tænks test er: JO-EL Classic Solo – ioniserende røgalarm (Bedst i Test), Jacob Jensen – ioniserende røgalarm (Bedst i Test), JO-EL Almost Invisible – optisk røgalarm og Siemens SD230N Delta Flex – 230V optisk røgalarm. Schneider Electric har valgt at stoppe produktionen af JO-EL Røgalarm Classic Solo (ioniserede version), men den findes fortsat i nogle butikker.

Forbudte modeller

Følgende modeller er forbudte på det danske marked: ABUS HSRM20000, NEXA GNS-2236, Houseguard SA305S, NEXA KD-134 og Snapalarm SA 0109.

Se den komplette liste på Energistyrelsens hjemmeside: www.ens.dk