Information

inuk Designs produkter kan købes direkte i deres webshop på www.inukdesign.com

Traditionelle motiver som ulo’en, den grønlandske kvindekniv til sælskind, inuitmænd og kvinder med det karakteristiske højt opsatte hår, fisk og sæler – altid i moderne, grafisk design. Det kendetegner produkterne fra det grønlandske iværksætterpar, Liss Stender og Peter Jensen, der står bag virksomheden inuk Design i Nuuk.

Tusind års inspiration

Parret har gennem 15 års samliv og samarbejde, heraf de seneste tre år med den nuværende udgave af inuk Design, udviklet og produceret en lang række produkter som f.eks. tekstiler til duge, puder, betræk og meget andet, service som kopper og tallerkener, tøj samt brugskunst som de smukke træfigurer af mænd og kvinder, der er inspireret af de håndskårne drivtømmer-figurer, som for tusind år siden blev brugt som legetøj og amuletter i det nordlige Grønland.

Vi skal dyrke og styrke kreativiteten og vi skal udvikle de gode ideer. Grønland skal satse på kreativitet, og vi skal eksportere gode ideer," mener Liss Stender og Peter Jensen.

Udenlandsk interesse

Liss’ design er kendt og elsket i Grønland, og nu har også udlandet fået øjnene op for alvor for det både moderne og traditionelle inuk Design. Liss Stender og Peter Jensen har deltaget på flere udstillinger og messer i f.eks. Frankrig og Island med deres produkter. Hun og Peter har flere gange besøgt Island og er meget begejstrede for landets bevidste satsning på netop design som et vækstområde. Island har ifølge parret et væld af kreative, innovative iværksættere, som Grønland kan lade sig inspirere af.

Grønlandsk kreativitet

"Vi møder stor interesse for vores unikke grønlandske design, som jeg bliver inspireret til af såvel egne barndomsminder som den grønlandske kulturskat og natur. Vi skal dyrke og styrke kreativiteten og vi skal udvikle de gode ideer. Grønland skal satse på kreativitet, og vi skal eksportere gode ideer," mener Liss Stender og Peter Jensen.