Nøglehulsmærket


Hvis varen bærer Nøglehulsmærket, har den et passende indhold af,salt, sukker, fedt og kostfibre. Indholdet er tilpasset efter anbefalinger fra Fødevarestyrelsen. Økologi er ikke inkluderet i denne mærkning.
Nøglehulsmærket

Svanemærket


Svanemærket er den nordiske miljømærkning. Varer kan svanemærkes, hvis de er produceret efter miljøvenlige principper.
Svanemærket

Ø-mærket


Ø-mærket anvendes på fødevarer, der lever op til gældende krav for økologiske fødevarer. Produkter skal komme fra økologiske landbrug og økologisk opdrættede dyr, og der er strenge krav for, hvad der tilsættes produkterne. Reglerne besluttes i EU-regi.
Ø-mærket

Allergi-mærket


Den blå krans skal gøre det lettere for forbrugerne at vælge produkter, der minimerer risiko for allergi. Produkter med allergi-mærket er udelukkende produkter, som kommer i kontakt med huden.
Den blå krans

Fairtrade


Produkter med Fairtrade-certificering opfylder særlige standarder for miljø, arbejdsmarked og udvikling. Der er primært tale om fødevarer.
Fairtrade

FSC-mærket


Forest Stewardship Council er en certificering af træholdige produkter (f.eks. papir og møbeltræ) fra bæredygtig skovdrift. Det er en måde at sikre en levedygtig drift og bevaring af verdens skove.
FSC-mærket

MSC-mærket


Marine Stewardship Council består af tre principper som certificeret fiskeri skal leve op til: Bæredygtige fiskebestande, minimering af miljøpåvirkning og effektiv styring, så der følges op på bæredygtigheden fra offentlig instans.
MSC-mærket

GOTS


Global Organic Textile Standard omhandler økologiske tekstiler og stiller krav til produktionen i forhold til økologi, miljø og sociale forhold.
Global Organic Textile Standard

EU Ecolabel – Blomsten


Blomsten er et miljømærke, der angiver, at produkter er fremstillet i overensstemmelse med en række EU-miljøkrav.
EU Ecolabel – Blomsten

EU’s økologimærke


Dette mærke gives til fødevareproducenter, der overholder EU’s regler for økologi.
EU’s økologimærke