Af Maria Sterndorff

Hoster

Den der efterårsforkølelse vil ikke give slip. Det kostede en lille uges tid som underdrejet og snøftende, ynkelig svækling viklet i tæpper som en forpuppet larve. Ormede muligvis ud fra puppen og tilbage på kontoret lidt for tidligt. Men så fik Karina fra bogholderiet i det mindste også glæde af virus og nogle dage på sofaen i selskab med næsespray og lommetørklæder. Undskyld, Karina. Det er noget med, at vi gennemsnitligt rammes af 2 forkølelser og 1 omgang influenza hvert år. Forkølelserne burde dermed være overstået. Tjek. Men influenza? – magter det ikke her op til julefrokostsæsonen. Fik ikke vaccinen i år. Man skal vist have den i oktober allerede, så den dækker højsæsonen. Det er aldrig helt til at vide, hvem der smitter, når virus boltrer sig i kroppen over 1-3 dage, før man reelt bliver syg. Kommer der influenza fra Bogholderi-Karina, er det nok karmaagtigt velfortjent.

Morgenkaffe

Det hjalp lidt på humøret. Roder lidt i bjerget med trykte reklamer for Black Friday d. 24/11. Det er godt nok blevet rimeligt stort. I avisen står, at danskerne brugte 2 milliarder kroner på dagen sidste år. Det var alligevel en slant! Danmarks største shoppetur nogen sinde åbenbart… Men det var måske også noget med en ny kaffemaskine til halv pris? Det er snart jul – så måske man for en gangs skyld skulle komme i gang med julegaverne i god tid.

Afsted på arbejde

Skraldespandene i indkørslen står ret som 3 utrættelige soldater. Der er rimfrost på deres grønne låg – så er der nok også is på bilruden. Hvornår er det nu, man skal have vinterdæk på bilen? Er der en regel for det i Danmark? Nej, vist ikke. Men husker at have læst et sted, at 300.000 danskere kører på sommerdæk hele året. Det er ret mange. Ved sgu egentlig ikke, hvad forskellen på det ene og det andet er, men det var måske værd at undersøge. Sidste vinter kostede det prisen for en ny kofanger at beholde sommerdækkene på. Og det var måske ikke engang det værste, der kunne ske…

Motorvej

Radioens lovligt tidlige julemusik afløses af en forjaget reklame fra et rejsebureau. Ski. Ah ja. En bjergtop, nyfalden sne, der glitrer i solen under en dybblå himmel. Kunne godt lige svinge et par carvingski ned over en nypræpareret pist med en kold øl og en solstol ventende for enden. Det ville helt sikkert trænge den værste vinterdepression på afstand. Men det er nok med at få bestilt, hvis man skal komme de andre 399.999 skitossede danskere i forkøbet... Eller hvad med et varmere klima og lidt garanteret D-vitamin her i den kolde vintertid? Morgenmad i Spanien med Middelhavet som nærmeste nabo. Dyppe tæerne i poolen, drikke Sangria og kreere ferie-instagrams på stribe til det frysende netværk derhjemme. 

Henter ungerne

Den store har smidt sine vanter væk igen. Hvor mange vantepar lider mon deres undergang ude i de danske institutioner i løbet af sådan en vinter? Den lille har fået demonstreret et eller andet uundværligt stykke legetøj, der nu står på toppen af ønskelisten. Der var den igen med de julegaver. Måske man virkelig skulle gå i gang med projektet d. 24/11.

Hjemme igen

Med vintertid kommer brændeovnstid. Duften af det brændende træ og ildens varme giver ro og hygge - man kommer nærmest helt i julestemning. Hvor er Black Friday-reklamerne nu? Måske man skulle skifte den gamle ovn ud med en ny. Det er noget med, at nye brændeovne forurener 5-6 gange mindre end de gamle. Man skal tænke på miljøet – og praleretten over en smuk ny ovn i stuen. Apropos varme - så også noget med varmepumper i sidste uge. Oliefyret i kælderen er en dyr fyr at holde beskæftiget. Men er det ikke lidt kompliceret… og kan det betale sig?

I seng

Regnen trommer på ruden. Sidste år ved denne tid var der 1 procent chance for hvid jul. Hvis mængderne af nedbør fortsætter som det sidste halve år, mens temperarturen falder, må forventningerne til sne nok opjusteres. Vintertiden er nu egentlig hyggelig nok, og julen står for døren. Det er bare om at blive tilstrækkeligt vinterklar.