www.daddyo.dk

Kasper Susaa fra den populære far-blog www.daddyo.dk gæstebloggede i periode d. 1. maj til 5. juni 2015.

Alverdens mødre har længe taget patent på at være de bedste i verden. Men hvis mor er den bedste i verden, så er far altså den sjoveste og stærkeste i hele universet. Det er selvfølgelig skrevet med en glimt i øjet, men der er måske alligevel et eller andet om snakken. Jeg kan da i hvert fald se, at min langhårede er den bedste for vores lille sherif i nogle situationer, mens jeg er den bedste for ham i andre situationer. Og jeg tror faktisk IKKE, at den langhårede og jeg er så specielle, så der ikke er andre forældrepar, der oplever det samme.

Læs også: Fars dags gaver 2015 – hvis vi selv skal bestemme!

Et sidespring

Før jeg kommer nærmere ind på de forskellige styrker den langhårede og jeg har, så tager jeg lige et sidespring (ikke af den seksuelle karakter). Et sidespring (igen ikke af den seksuelle karakter), der måske kan være med til at forklare, hvorfor jeg er den bedste for den lille sherif i nogle situationer, mens den langhårede er den bedste for ham i andre situationer. Da den langhårede var gravid, glædede vi os selvfølgelig begge til at blive forældre. Det er der ikke noget breaking news i. Men vi glædede os til vidt forskellige ting. For mens den langhårede så frem til den første tid med en masse nærhed og omsorg, så glædede jeg mig til, at tumle rundt med en lille sherif. Og endnu mere til at han nåede fodboldalderen. Jeg nød den første tid af den lille sherifs liv, men jeg må samtidig blankt erkende, at jeg glædede mig meget til, at den lille skrøbelige skrigende kødklump voksede sig større og stærkere.

Læs også: Det er ok at drømme sig tilbage til livet før børn

Jeg nød den første tid af den lille sherifs liv, men jeg må samtidig blankt erkende, at jeg glædede mig meget til, at den lille skrøbelige skrigende kødklump voksede sig større og stærkere.

Vilde lege med farmand

Når den lille sherif er pyldret, halvsløj, træt eller lignende, er hans mor uden tvivl den bedste i verden. Hun er så absolut den bedste til at trøste ham og til at nusse om ham. Jeg er derimod den bedste, når der skal leges vildt, når det er det sjoveste i verden at hænge med hoved ned ad, og det sejeste i verden er at blive kastet op i luften. Jeg er klar over, at det er et vanvittigt stereotypt billede, jeg skildrer, og jeg siger bestemt ikke, at det forholder sig sådan blandt alle forældre, men i min families tilfælde er det sandheden.

Læs også: [Nybagt far?] 10 råd fra fædre til effektiv overlevelse i farrollen

Vi er de bedste i verden

Det er helt tydeligt, at den langhårede har nogle kvaliteter, som jeg ikke har og omvendt. Derfor er vi begge de bedste i verden for vores søn. Bare på forskellige tidspunkter. I fremtiden bliver den langhårede måske den bedste, når der skal laves legeaftaler, mens jeg bliver den bedste, når der skal hygges med Disney Sjov. Det må tiden vise. Det jeg gerne vil frem til, det er, at det i min optik er åndssvagt at diskutere, hvorvidt mor eller far er den bedste i verden. Mine erfaringerne fortæller mig i hvert fald, at mor og far begge de bedste i verden, bare på forskellige tidspunkter. Og det er sgu da pisse fedt!