Om OnTrip.dk

Bag den danske Rejseblog OnTrip.dk står Annette, Tore og Maria. Bloggen indeholder rejsebeskrivelser fra 6 kontinenter, anmeldelser, rejsetips, rejseforslag og rejsetanker. De er eventyrlystende med en stor passion for at rejse ud i verden og dele deres eventyr i tekst og billeder.
Læs mere på ontrip.dk eller på facebook, twitter eller instagram under OnTripDK

I Danmark er der en kultur som er enestående, en natur som er betagende, en befolkning med smukke egenskaber og et samfund der er et af de rigeste i verden. Vi kan da kun have en kærlighed til vores Danmark, der rummer alle disse værdier.
Vores kærlighed til vores land er kun blevet styrket gennem årene. Vi står bag rejsebloggen OnTrip.dk og er en meget rejselysten familie bestående af 3 voksne. Vi har rejst kloden tyndt og oplevet mere end 55 lande fordelt på 6 kontinenter. Vi har set og mærket masser af andre folkeslag, kulturer og oplevet den smukke mangfoldighed, som vores verden så smukt indeholder. Men samtidig er vores kærlighed og hjerte til Danmark kun blevet styrket af alle vores oplevelser ude i verden, uanset hvor mange smukke, dejlige og tiltrækkende andre lande vi har besøgt.

Hvorfor elsker vi Danmark så meget?

Ja, årsagerne er mange og ofte er det ikke de store vilde ting, som er med til at fastholde os i vores kærlighed til vores land. Det er ofte de ganske små ting, som gør at vores hjerte bobler af lykke over at være så heldigt et menneske, at vi er født og opvokset i Danmark.

En lykkefølelse over at kunne tilgå rene smukke kilometervis af badestrande, spise et stykke dansk smørrebrød, se det bølgende korn på markerne en sommerdag, nyde de smukke velbevarede bygninger, gå en tur i en af de mange danske skove og over at have en daglig tryghed i vores velfungerende samfund, som for andre ofte er misundelsesværdig.

Alle vores oplevelser og samtaler med lokale rundt i verden har sat vores liv og dermed Danmark i et helt andet perspektiv. Jo mere vi har oplevet på vores rejser, jo mere sætter vi pris på vores dejlige Danmark. Et land som andre mennesker derude i den store verden slet ikke kender, de ved ikke hvor Danmark ligger på verdenskortet eller de har aldrig hørt om det.
Når vi er i dialog med de lokale derude i verden er de nysgerrige på vores land og stiller mange spørgsmål. Hvordan ser Danmark ud? Hvorfor er I de lykkeligste i verden? Hvordan fungere jeres samfund? Ja, spørgsmålene er mange og her kommer vores 10 mest brugte svar på hvorfor vi holder af Danmark.

1. Årstiderne

Vi elsker at bo i Danmark, fordi vi har fire forskellige årstider med masser af variation. En kold mørk vinter er nogle gange trist og grå. Men vinteren kan også være meget smuk med sol, sne og frost. Vinteren bliver afløst af et forår, hvor alt spirer, springer ud og eksploderer i frodighed samtidig med at temperaturen stiger og vi får flere lyse timer. Efterfuldt af sommeren, ofte med masser af varme, uendelige lyse timer til langt ud på aftenen og danskerne flytter deres liv udenfor. Sommeren bliver herefter afløst af efteråret, hvor vegetationens farver ændrer sig til et smukt farveorgie, det bliver blæsende, koldere og mørkere. Vi tror at disse naturlige skift i årstiderne, giver os en robusthed og en åbenhed for forandringer.

2. Samfundet

Vi elsker at bo i Danmark, fordi vi har et velfungerende samfund. Et samfund med demokrati, ligeret for alle uanset køn, ytringsfrihed og et samfund som er utrolig rigt. Et samfund hvor uddannelse er gratis, hvor der er hjælp til dem som har brug for det, både praktisk samt økonomisk. Et samfund hvor lægehjælp og hospitalsophold er gratis, infrastrukturen er velfungerende, et retssamfund med retfærdighed og hvor vi føler os trygge. I Danmark bidrager vi med hjælp til den 3. verden og påtager os at hjælpe de flygtninge som kommer til vores land. Et samfund med masser af overskud, som vi kun kan være stolte af at være en del af.  

3. Mentaliteten

Vi elsker at bo i Danmark, fordi vi holder meget af den danske mentalitet. En mentalitet som umiddelbart kan virke lidt reserveret, men egentlig er danskerne utrolig venlige, hjælpsomme og imødekommende. Når den stille og ikke særlig temperamentsfulde dansker kommunikere er det ofte med masser af humor, både i det skrevne og talte sprog. En mentalitet der ikke er anmassende, frembusende men utrolig behagelig og som vi trives med.

4. Købstæderne

Vi elsker at bo Danmark med dens lange historie, de mange gamle danske købstæder med brostensbelagte gade, skæve velbevaret bindingsværks huse og ældgamle kirker. At gå rundt i en smuk gammel købstad, handle vores varer på torvet, shoppe i alle specielbutikkerne for til sidst, at finde en smuk fredfyldt gårdhave, hvor vi kan nyde vores frokost.

5. Strandene

Vi elsker at bo i Danmark med de kilometervis af kystlinje og masser af lækre strande. Strande med dejligt blødt hvidt sand, imponerende klitter, rent havvand og en mulighed for, at tilgå en strand inden for kort afstand næsten lige meget, hvor i vores land vi er. Danmark er et land med både det stille Øresund, det imponerende vadehav og det vilde voldsomme, næsten brutale Vesterhav.

6. Havnene

Vi elsker Danmark med alle de store og små hyggelige havne. Havne med deres helt eget miljø, hvor regler og tiden er helt sin egen. Disses små åndehuller som er placeret over det meste af Danmark, fyldt med fiskekuttere, sejlbåde og motorbåde. Havne hvor vi kan købe friskfanget fisk, blive forfrisket af en is, spise et måltid på en lækker restaurant eller nyde en havudsigt med en smuk solnedgang fra en af molerne.

7. Kulturskattene

Vi elsker Danmark fordi det med omhu bevarer alle sine kulturskatte. Et land der er rigt på disse skatte, værner om den gamle historie og som har imponerende museer, smukke velbevaret slotte, oldtidsfund og er et paradis for historieinteresseret. En variation af udbud lige fra de ældgamle kulturskatte til de nyeste topmoderne museer, smukt pakket ind i utrolig modig arkitektur.    

8. Dansk smørrebrød

Vi elsker Danmark, fordi vi kan spise dansk smørrebrød. En spise som vi ikke kan nyde andre steder i verden. Smørrebrød i alle afskygninger, det kan være ”Sol over Gudhjem” på Bornholm, fiskefilet og skaldyr serveret på en restaurant i en af de hyggelige havne eller den stor platte med lunt i en hyggelig gårdhave i en af de gamle købstæder. Smørrebrød der som en selvfølge i Danmark, skal nydes sammen med snaps og iskold øl.

9. Traditionerne

Vi elsker Danmark for alle vores traditioner. Et land der forbinder generationer og landsdele i traditioner og som benytter enhver anledning til, at samle familien i forbindelse med en eller flere helligdage. December måned med julepynt, adventssøndagene, juledagene og madtraditionerne. Påsken med deling af påskeæg og fastelavn med udklædning, tøndeslagning og fastelavnsboller.

10. Skovene

Vi elsker Danmark for alle sine mange skove. Skove der er åbne for alle og som vi kan bruge til de lange vandreture, cykelturene eller om vinteren til at løbe på ski eller kælke i. Vi holder meget af stilheden, den friske luft og at kunne gemme os lidt væk i disse grønne åndehuller, hvor vi kan følge årstiderne, se på dyrelivet eller studere vegetationen.
Så selvom vi som rejselystende har en evig udlængsel og altid ser frem til nye eventyr rundt om i verden udenfor Danmarks grænser, er vores kærlighed til vores eget land Danmark ikke blevet mindre.