En spændende storby med familien kræver naturligvis det rette opholdssted, hvorfra man kan tage ud og opleve alle byens aktiviteter og seværdigheder. Her er det måske ikke det vigtigste, at hotellet kan meget andet end at levere et behageligt ophold med en god service. I mange storbyer er der ofte knyttet gode restauranter eller barer til hotellerne, som dels kan være en attraktion i sig selv for mere end bare hotelgæsterne, mens det selvfølgelig også en nem og bekvem mulighed dem. ”Udgangspunktet for det almindelige ophold har altid den gode service og oplevelse af hotellet i sig selv, men i takt med de mange nye tilbud på hoteller er forskellige madkoncepter og motionsrum m.m, også blevet en del af konkurrencen i mellem hotellerne, så det næsten kan gå over i rene helseophold,” fortæller Jens Zimmer Christensen, formand for Horesta (hovedorganisation for hotel-, restaurant- og turisterhvervet).

Hoteller som attraktioner i sig selv

I dag ser man mange hoteller ude i landet tiltrække gæsterne med weekendophold med god mad og tid til hinanden og de eventuelle dejlige omgivelser. Alle tiders mulighed for at få et afbræk fra hverdagens travlhed. Beliggenheden er stadig ret afgørende, siger Jens Zimmer Christensen og peger på hoteller, som ligger smukt, og hvor opholdet i sig selv er i centrum. ”Det er et andet udgangspunkt end hos mange af hotellerne i de større byer, hvor der foregår så mange andre ting –  forretningsmæssige med konferencer og møder m.m. Ofte fortæller hotellerne en historie med lokal forankring i lokalmiljøet, der hvor de ligger, eller i de bygninger, de holder til i. Det kan være en del af attraktionen. Vi har et meget bredt udbud her i Danmark. Fra to-stjernede til fire-fem stjernede og mange størrelser. I disse år bygges mange nye hoteller, og et enkelt er vist på vej med op til 1.200 værelser,” siger han.

Visse hoteller rettet mod særlige målgrupper

I storbyerne er det måske ikke så vigtigt, hvor hotellet ligger, bare det er nær ved eller let at komme til centrum. Her er det udgangspunkt for oplevelserne, og børn er velkomne på hoteller. Der er måske ikke altid så meget for børnene, men plads er der. ”De er velkomne, og er det blot ét barn, kan der som regel redes op på værelset, men er det to eller flere, bliver det ofte et spørgsmål om plads – og pris – for vil man betale for et suiten eller flere værelser?,” spørger Jens Zimmer Christensen og tilføjer, at visse hoteller er målrettet forretningsgæster og har konference- og mødefaciliteter.