Helsingborg er en god destination til en dagstur eller en weekendtur. Med kun 20 minutters færgetur fra Helsingør og fire afgange i timen, kan du let og hurtigt komme på oplevelse i en af Nordens ældste byer. Når du træder i land, står du midt i centrum med Kärnen, Dunkers Kulturhus, gode restauranter, en hyggelig gågade og ikke langt fra skøn natur. Om du er barn eller voksen – Helsingborg rummer oplevelser for enhver.

Seværdigheder i Helsingborg

Restauranter, kroer og små caféer ligger side om side i Helsingborg, hvor der er mange dygtige kokke, som tryller med egnens gode råvarer. Hvis du ønsker at gå på opdagelse i Helsingborgs seværdigheder, er Dunkers Kulturhus, som er Helsingborgs kulturelle varetegn, et besøg værd. Her er spændende arkitektur, skiftende udstillinger og en international musikscene. På Friluftmuseet Fredriksdal kan du opleve den skånske natur- og kulturhistorie. Her er autentiske bondehuse, herregårdsmiljøer og bykvarterer med håndværkerkultur og brostenscharme.

Du bør også besøge Sofiero Slot, når du er i Helsingborg. Her boede Dronning Ingrid, da hun var barn. I dag er Sofiero en kulturinstitution med en stor park lige ned til Øresund. Slottet afholder ofte udendørs koncerter og udstillinger.

En attraktiv sommerby

Den nordlige del af Helsingborg har en lang strandpromenade, hvor man både kan solbade, spille beachvolley, stå på skateboard eller tage børnene med på legepladsen. Her summer af liv med det aktive miljø, hvor der særligt om sommeren er en fantastisk stemning.

Hvis du er til aktiv ferie, bør du overveje Kattegattleden. Det er Sveriges første nationale turistcykelrute, der blev indviet i 2015. Den 370 kilometer lange og overvejende bilfrie cykelrute løber langs kysten fra Helsingborg til Gøteborg. Langs ruten kan man opleve mange seværdigheder, naturområder, 10 større byer, småbyer og fiskelejer.

Store begivenheder

Helsingborg er en levende by om sommeren, og denne sommer er ingen undtagelse. Anna Kron Boysen, Senior PR Manager for VisitSweden, giver her sine bud på hvilke af sommerens store begivenheder, der er et besøg værd:

D. 2.-8. juli afholdes den svenske mesterskabsuge, hvor 50 forskellige sportsgrene vil dyste om de svenske mesterskaber. Det er alt fra minigolf, bowling og tovtrækning til frisbee og sjipning. En uge fyldt med sport og sjov.

D.27. juli er der Queens of Pop på Sofiero Slot, som er en ny endags-festival, hvor talentfulde kvindelige kunstnere optræder, heriblandt Sveriges popdronning Zara Larsson.

D. 1.-6. august afholdes Passagefestival, som er en international gadeteaterfestival arrangeret af Dunkers Kulturhus og Helsingørs Teater.

D. 24.-26. august er der stor havefest på Sofiero Slot, hvor alle haveinteresserede kan opleve fantastiske idéhaver, købe haveprodukter og meget mere.